a coach

Elõfordul, hogy szükség van kívülálló, hozzáértõ segítségre, a párkapcsolati konfliktuskezelés érdekében. Amennyiben rendezetlen konfliktusai vannak partnerével, és eldöntötte, hogy a konfliktus megoldását tanácsadó – coach – közremûködésével segítené elõ, válasszon olyan személyt, akiben megbízik, akiben mindketten megbíznak. A bizalom, a szakmai felkészültség, és tapasztalat mellett fontos, hogy a bizalmukba fogadott segítõ a képesítését olyan elismert szakembernél szerezte-e, ahol módszertani, gyakorlati tudásra, szemléletre tett szert.

A párkapcsolati konfliktus kezelésére akkor érdemes gondolni, segítõt bevonni, ha azt érezzük, hogy a kapcsolatunk nem jól mûködik, konfliktusokkal terhelt, az elválás gondolatát még nem fogalmaztuk meg, vagy már ez is megfordult a gondolatainkban, de még adunk esélyt a jól mûködõ, boldogító kapcsolat újraépítésére. Ne várja, ne várják, ne várd, hogy a problémák elmérgesedjenek, visszafordíthatatlanná váljanak a problémákból eredõ folyamatok!

Rólam

dr. Szilágyi Ágnes vagyok, párkapcsolati coach, házassági tanácsadó, „facet to face” tréner, ThetaHealing® konzulens, Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista, mediátor, jogászi diplomával.

Dr. Szilágyi Ágnes Az 1988. évben megszerzett jogi diploma, és a több évtizedes gyakorlat mellett új célommá vált egy speciális terület, a kommunikáció, a kommunikációs problémák feloldása, a konfliktusok megoldásának segítése, a mediáció végzése. www.mediatorirodaszeged.hu

Tanulmányaim – jogász végzettségem mellett, a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézetnél nyilvántartott párkapcsolati coach-ként http://parkapcsolaticoach.hu/, valamint bejegyzett PREPARE/ENRICH párkapcsolati tanácsadóként, tanácsadói számom: H-00331 http://www.kettenegyutt.hu/tanacsadok-orszagosan.php és ThetaHealing® konzulensként; Gyászfeldolgozás Módszer® Specialistaként www.cselekvesprogram.hu, munkálkodom – alapján és tapasztalatommal hatékonyan tudok segíteni a párkapcsolati konfliktusokban, családon belüli – pl. anyóssal, nagyszülõkkel kapcsolatos – konfliktusokban.

A párkapcsolati konfliktusok kezelésének módszere a dr. Mészáros Ádám mediátor, konfliktuskezelési specialista által kidolgozott, és általam is alkalmazott, a férfi és a nõ viszonyának (kapcsolati dinamikájának) rendezését célozza.

A módszer alkalmazása során gyakorlatias, az igények és a vágyak megfogalmazása mellett – egyénre szabottan – a jövõre orientáltan megoldást alakítunk ki. Ennek során közösen feltárjuk a sérelmeket, a problémákat, áttekintjük ezek okait, a mögöttük meghúzódó nézeteltéréseket, és konfliktusokat. Látni fogjuk, hogy sok esetben a problémák a kommunikáció hiányosságára vezethetõk vissza, amelyek azonban feloldhatók. Rávilágíthatunk a háttérben meghúzódó egyéni problémákra – pl. gyermekkori, valamint késõbb átélt sérelmek, traumák létére -, a származási családból hozott mintákra. Várom a hozzám fordulókat, egyéni beszélgetésre, de jobb, ha mindketten jelentkeznek, és közösen jutunk el a megoldások felé. Már önmagában az is sokat segít, ha egy kívülállónak – aki nem barát, rokon, tehát elkötelezett – beszél a problémájáról, aki a kérdéseivel rávezeti a probléma mibenlétére, önmaga, és a helyzete felismerésére.

Ha úgy érzik, hogy párkapcsolatukban nem találják a megfelelõ eszközt rendezetlen konfliktusaik megoldására, keressenek fel, érdemes, mert teljes odafordulásban lesz részük. Megkeresésük elõtt nincs szükség felkészülésre, a beszélgetések segítenek abban, hogy közeledjenek az álláspontok. A folyamat során sok változás történik, új hatások érik Önöket, új gondolatok keletkeznek. Átalakulhatnak a korábbi nézõpontok azzal, hogy új megvilágításba helyezik a kapcsolatukat, a problémákat. Találkozásaink nem ügyfélfogadások, nem ítélkezem, és nem elvárásokat közvetítek, hiszen a hozzám fordulók belsõ világa, értékrendszere határozza meg, hogy mi minõsül problémának.

trénereim:

dr. Mészáros Ádám
dr. Mészáros Ádám
Weboldal megtekintése >>

Dr. Mihalec Gábor
Dr. Mihalec Gábor
Weboldal megtekintése >>

Vista Verde Oktatási központ
PREPARE/ENRICH
Weboldal megtekintése >>